Foto: AFP/Scanpix
Afganistānas Helmandas provinces Sanginas rajonā, kurā nedēļas sākumā kontroli pārņēma teroristiskais grupējums "Taliban", pieaug karadarbības apmēri starp talibiem un valsts armiju, ziņo "Radio Brīvā Eiropa".


Afganistānas aizsardzības ministra vietnieks trešdien paziņoja, ka uz rajonu nosūtīti papildspēki. Viņš žurnālistiem norādīja, ka valdība arī cer uz starptautisko militāro palīdzību, jo īpaši - atbalstu no gaisa.

Lielbritānija jau paziņojusi, ka NATO misijas ietvaros uz Afganistānas rajonu nosūtījusi militāros konsultantus, kuru uzdevums ir palīdzēt afgāņu spēkiem.

Sanginas reģions ir īpaši nozīmīgs melnās ekonomikas pārstāvjiem - tajā tiek audzētas magones, un tas robežojas ar Pakistānu, nodrošinot labu ceļu narkotiku, ieroču un cita veida kontrabandai.

Provinces vadītāja vietas izpildītājs svētdien "Facebook" publicēja Afganistānas politiķiem netipisku vēstījumu, kurā brīdināja, ka Helmunda kritīs, ja netiks veiktas tūlītējas darbības. Viņš arī aicināja prezidentu Ašrafu Gani un valdības pārstāvjus ierasties reģionā pašus, lai viņi pārliecinātos par situāciju tajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!