Foto: Publicitātes attēli

Krievijas intereses Afganistānā "objektīvi sakrīt" ar talibu kustības interesēm tās cīņā pret teroristisko grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), aģentūra "Interfax" trešdien citē ietekmīgu Maskavas diplomātu.

Krievija jau izveidojusi sakaru kanālu informācijas apmaiņai ar talibiem, aģentūrai norādījis Krievijas Ārlietu ministrijas departamenta vadītājs un prezidenta Vladimira Putina īpaši pilnvarotais vēstnieks Afganistānā Zamirs Kabulovs.

Viņš piebildis, ka Krievija ir gatava piegādāt Afganistānai arī ieročus, taču darīs to ar "piesardzību un uz komerciāliem pamatiem".

"Talibu intereses objektīvi sakrīt ar mūsu," sacīja Kabulovs. "Es to jau esmu teicis iepriekš, ka mums ir komunikācijas kanāli ar talibiem, lai apmainītos ar informāciju."

"Gan Afganistānas talibi, gan Pakistānas talibi ir apliecinājuši, ka viņi neatzīst ["Islāma valsts" līderi Abu Bakru] al Bagdadi par kalifu, viņi neatzīst "islāma valsti"."

"Tas ir ļoti svarīgi," uzsvēra Kabulovs, kurš risināja sarunas ar talibu līderi mullu Omaru 90.gadu vidū, kad grupējums bija sagrābis Krievijas transporta lidmašīnu un gadu Kandahāras lidostā turēja gūstā septiņus krievu ķīlniekus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!