Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) Kaļiņingradas apgabala robežsardzes pārvalde ir pabeigusi Krievijas-Lietuvas robežas demarkāciju 285,9 kilometru garumā, paziņoja šīs pārvaldes preses dienests.

Kaļiņingradas apgabalā robežas demarkācija ar Lietuvu tika uzsākta 2006.gadā, un kopš tā laika tur ir uzstādītas 572 robežzīmes.

Kuršu jomas akvatorijā katru gadu agrā pavasarī tiek uzstādītas 15 mazas jūras bojas, kuras ir aprīkotas ar spīdošām ugunīm, kas nakts laikā redzamas līdz trīs kilometru tālu. Šīs bojas tiek kontrolētas no attāluma. Ziemas periodā bojas tiek noņemtas, bet uz ledus to vietā tiek uzstādītas īpašas robežzīmes dzeltenā krāsā.

Pagājušajā gadā Kaļiņingradas līča un Kuršu jomas akvatorijā un Vištītes ezerā tika uzstādītas vairāk nekā 170 pagaidu brīdinošas robežzīmes.

Lietuvas Robežsardze decembra sākumā paziņoja, ka Lietuva ir pabeigusi robežas ar Krieviju demarkāciju pēc tam, kad Paģēģu pašvaldībā tika uzstādītas pēdējās robežzīmes.

Kopumā gar Lietuvas un Krievijas robežu ir uzstādītas 560 robežzīmes, 7.decembrī paziņoja Lietuvas Robežsardze. Robežas demarkācijas darbi izmaksāja 1,216 miljonus eiro.

Lietuvas robeža ar Krieviju bija pēdējā robeža, kurai bija nepieciešama demarkācija, jo Lietuvas robežas ar Baltkrieviju, Latviju un Poliju demarkācija jau bija pabeigta.

Lietuvas un Krievijas robeža 253,7 kilometru garumā stiepjas pa sauszemi, Nemunas upi un iekšzemes ūdenstilpēm, 18,5 kilometru garumā pāri Kuršu jomai un 22,2 kilometru garumā pa Baltijas jūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!