Igaunijā no darba atlaists Glābšanas dienesta vada komandieris, kurš rupjā veidā izņirgājies par Igaunijas Republikas neatkarības dienai veltīto militāro parādi, vēsta laikraksts "Postimees".

Glābšanas dienesta darbinieks Sergejs Meņkovs, sēžot glābēju mašīnā, dienesta uzdevuma izpildes laikā nofilmēja trešdien notikušo militāro parādi, rupjā un aizskarošā veidā ņirgājoties par redzamo, atzīst Glābšanas dienesta amatpersonas. Iearakstu Meņkovs publicēja sociālajos tīklos.

Glābšanas dienests necietīs necienīgu attieksmi pret Igaunijas Republiku, Aizsardzības spēkiem, sabiedrotajiem un tautu, teikts dienesta paziņojumā. "Neviens Glābšanas dienesta darbinieks nevar atļauties tā uzvesties," norāda dienesta preses centrs.

"Darba attiecības ar Sergeju Meņkovu tiks pārtrauktas, bet attiecībā pret visu komandu sākta dienesta izmeklēšana," papildināts paziņojumā. Pavisam automašīnā kopā ar Meņkovu parādes laikā atradušās piecas personas.

Skandalozajā video, ar kura rediģēto versiju "Facebook" dalījies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs, dzirdams, kā Meņkovs, izmantojot daudz lamuvārdus, krievu valodā ņirgājas par Igaunijas bruņotajiem spēkiem un NATO sabiedrotajiem, lietojot arī aizskarošu melnādaino cilvēku apzīmējumu. Karavīri tiek saukti arī par "esesiešu mazdēliem". "Maskava, apskaud, redz, cik karavīru iet pa mūsu ielām," papildinot to ar lamām komentē glābējs.

Glābšanas dienests apstiprina, ka Meņkovs video no saviem sociālo tīklu profiliem jau izdzēsis. Tikmēr kāds interneta lietotājs saskaitījis, cik un kādus lamuvārdus Meņkovs video piemin.

Pilna garuma video (brīdinājums, dzirdama nenormēta leksika)


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!