Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas izlūkdienests otrdien paziņojis, ka Ziemeļkoreja uzlauzusi vairāku vadošo valdības amatpersonu viedtālruņus.

Dienvidkorejas Valsts izlūkdienests (NIS) par to paziņojis laikā, kad valdība virza cauri parlamentam pretkiberterorisma likumu, kas, kā uzskata kritiķi, dotu NIS nebijuši plašas izlūkošanas pilnvaras kibertelpā.

NIS sniegtā informācija liecina, ka Ziemeļkoreja februāra beigās un marta sākumā nozagusi telefona numurus un ziņas no vairāku desmitu amatpersonu tālruņiem, kā arī uzbrukusi uzņēmumam, kas specializējas drošības programmatūru nodrošināšanā interneta banku operācijām.

Pēc ceturtā kodolizmēģinājuma 6. janvārī "Ziemeļkoreja veikusi virkni uzbrukumu mūsu kibertelpai," teikts NIS paziņojumā, piebilstot, ka tā acīmredzot ir gatavošanās plašākam kiberuzbrukumam Dienvidkorejas banku tīklam.

"Ja tas netiktu pārbaudīts, tas būtu novedis pie milzīga finanšu haosa, piemēram, interneta baku sistēmu paralīzes un nevēlamiem depozītu pārvedumiem," norādīja NIS.

Dienvidkorejas izlūkdienests aicināja valdības iestādes un sabiedrību saglabāt modrību.

Seula uzskata, ka Ziemeļkorejas hakeri vairākkārt uzbrukuši tās armijas institūcijām, bankām, valdības iestādēm, medijiem, kā arī atomelektrostacijai.

Arī ASV uzskata, ka Ziemeļkoreja stāv aiz 2014. gadā notikušā kiberuzbrukuma kinostudijai "Sony Pictures Entertainment Inc" par komēdijas "The Interview" ("Intervija") izdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!