Foto: AFP/Scanpix
Vienošanās starp Eiropas Savienību (ES) un Turciju formāli ir sākusies spēkā, vēstī raidsabiedrība BBC.

Vienošanās paredz, ka migranti, kas ierodas Grieķijā tiks nosūtīti atpakaļ uz Turciju gadījumā, ja nepieprasīs patvērumu vai arī pieprasījums tiks noraidīts. Raidsabiedrība vēstī, ka joprojām ir bažas par plāna pielietošanu, tostarp par to, kā migranti tiks nosūtīti atpakaļ. Tāpec aptuveni 2300 eksperti, starp kuriem ir arī drošības un migrācijas eksperti un tulki, ieradīsies Grieķijā, lai palīdzētu vienošanos pielietot darbībā.

Grieķijas amatpersonas sacījušas, ka pagaidām neviens no ekspertiem Grieķijā nav ieradies un plāns nevar tikt nekavējoši iedarbināts, jo pamatlietas joprojām nav skaidras, vēstī BBC. “Šādu plānu nevar īstenot 24 stundās,” sacījas Grieķijas valdības pārstāvis Grigos Kjritsis.

Amatpersonas norādījušas, ka 1500 cilvēki piektdien aizceļojuši uz Grieķiju, kas esot uz pusi vairāk nekā dienu iepriekš. Savukārt pirms runām par plānu dienā uz Grieķiju ceļojuši vien pāris simti migrantu.

Atsaucoties uz Turcijas ziņu aģentūru “Anadolu”, BBC vēstī, ka tikai pāris stundas pirms plāna stāšanās spēkā, četrus mēnešus veca meitenīte noslīkusi, nogrimstot migrantu laivai Turcijas līcī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!