Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes un Saūda Arābijas valstu līderi spēruši "vēsturisku soli Āzijas un Āfrikas" apvienošanai, vienojoties būvēt tiltu pār Sarkano jūru, sestdien vēsta telekanāls "Al Jazeera".

Zināms, ka vienošanās par tilta izbūvi notikusi Kairā, Saūda Arābijas valsts līdera viesošanās laikā.

Saūda Arābijas valsts līderis Salmans piektdien telekanālam sniedzis paziņojumu, kurā apstiptinājis vienošanos par tilta izbūvi. Abi valstu līderi parakstījuši arī vienošanos par darījumu.

"Esmu vienojies ar savu brālu, viņa ekselenci, Ēģiptes valsts līderi Abdelfatahs al Sisi, lai sāktu tilta būvniecību, kas savienos abas valstis," sacīja karalis Salmans.

"Šis ir vēsturisks solis starp abiem kontinentiem - Āziju un Āfriku- ir kvalitatīva transformācija, kas palielinās tirdzniecību starp abiem kontinentiem vēl nebijušā līmenī," apgalvoja Salmans.

Kā vēsta telekanāls "Al Jazeera", netika minēts, kur tieši tilts tiks izbūvēts. Telekanāls pieļauj, ka tuvākā vieta, kur varētu tikt sākta tilta izbūve, ir Nabka, tieši uz ziemeļiem no Šarmelšeihas Ēģiptes pusē, kā arī Alšeikha Hamida , Saūda Arābijā. Tur abas valstis šķir vien 16 kilometru liels intervāls.

Zināms, ka Saūda Arābijas valsts līderis Salmans ierosinājis tiltu saukt abu valstu līderu vārdos "Karalis Salmans bin Abdelfatahs al Sisi tilts".

Foto: Ekrānuzņēmums no Google maps

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!