Foto: AP/Scanpix
Islāma valstu samitā piektdien Stambulā Irāna izpelnījusies nosodījumu par terorisma atbalstīšanu un jaukšanos citu valstu iekšējās lietās.

Divu dienu konferencē, kuras mērķis ir domstarpību mazināšana musulmaņu pasaulē, piedalījās vairāk nekā 30 valstu un valdību vadītāji, tostarp Irānas prezidents Hasans Ruhani.

Tomēr konferences noslēguma pasākumu Ruhani neapmeklēja, protestējot pret viņa valstij pausto kritiku.

"Islāma sadarbības organizācijas konference pauž nožēlu par Irānas iejaukšanos reģiona valstu un citu valstu (..) iekšējās lietās un tās atbalstu terorismam," teikts samita noslēguma paziņojumā.

Tajā nosodīta arī Libānas šiītu kustība "Hezbollah" par uzbrukumiem Sīrijā, Bahreinā, Kuveitā un Jemenā un par teroristu atbalstīšanu un stabilitātes graušanu Islāma sadarbības organizācijas valstīs.

Arābu līga martā pasludināja "Hezbollah" par teroristu grupējumu, un līdzīgi rīkojušās arī Persijas līča karalistes, nosodot kustības sniegto atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

Islāma sadarbības organizācijas valstu samits ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem šogad Stambulā, tomēr vairāki ietekmīgi reģiona līderi to neapmeklēja, tostarp Jordānijas karalis Abulahs un Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!