Foto: Kadrs no video
Policija Ķīnas ziemeļos paziņojusi, ka strīds konkurējošu kompāniju būvstrādnieku starpā pāraudzis smagās tehnikas duelī, kura rezultātā vismaz divi buldozeri uz ielas apgāzušies.

Tiešsaistē publicētajā video, kurš uzfilmēts sestdien, redzami vairāki buldozeri, kas triecas viens otrā, bet vieglo automašīnu vadītāji cenšas aizbēgt no notikuma vietas, kuru pārņēmis putekļu mākonis.

Video liecina, ka viens strādnieks no apgāztā frontālā iekrāvēja izkļūst sveiks un vesels, kamēr cits buldozers mēģina to piecelt.

Būvstrādnieki bija no divām kompānijām, kuras savstarpēji konkurē, pirmdien informēja Hebejas provinces Sjintanas rajona pašvaldības pārstāvis Sju Fens. Viņš sacīja, ka līdz izmeklēšanas beigām nevar atklāt detaļas par aizturētajiem vai ievainotajiem.

Ķīnas būvniecības sektors piedzīvo grūtus laikus, izaugsmei sektorā sarūkot par divām trešdaļām salīdzinājumā ar uzplaukumu pirms desmit gadiem. Nekustamo īpašumu būvniecība veido gandrīz ceturto daļu no Ķīnas ekonomikas, kas ir krietni vairāk nekā citās lielajās ekonomikās. Būvniecības apmēra kritums rada satricinājumu arī citos rūpniecības sektoros, piemēram, tērauda, stikla un cementa ražošanā, kā rezultātā daudzos no tiem ir sācies atlaišanas vilnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!