Foto: Reuters/Scanpix
Igaunijas robežsargi pirmdien nav ielaiduši valstī Krievijas pilsētas Pleskavas pašvaldības delegāciju, kas bija iecerējusi apmeklēt padomju uzvaras dienas svinības Tartu.

"Man pavēstīja, ka delegācija no Pleskavas vicemēra Sergeja Gavrilova vadībā plānoja ierasties Tartu, lai šajā mums īpašajā dienā - 9. maijā - piedalītos ar to saistītajos pasākumos. Uz robežas delegācija tika aizturēta," laikrakstam "Postimees" sacīja Krievijas vēstnieks Igaunijā Aleksandrs Petrovs.

"Man ir zināms, ka delegāciju vairākas stundas noturēja uz robežas, lai noskaidrotu kaut kādus apstākļus. Es steidzami vērsos Igaunijas Ārlietu ministrijā ar lūgumu paskaidrot, kas notiek," viņš piebildis.

Igaunijas Ārlietu ministrijas preses dienestā apliecināja, ka Krievijas vēstniecības lūgums saistībā ar šo jautājumu ir saņemts.

Igaunijas Policijas un robežapsardzes departamenta preses sekretāre Viktorija Korpana sabiedrisko raidorganizāciju ERR informēja, ka Pleskavas pašvaldības pārstāvji nav ielaisti Igaunijā, jo snieguši pretrunīgus paskaidrojumus par brauciena mērķi, kā arī brauciena mērķis, kuram izsniegtas vīzas, nav atbildis faktiskajam brauciena mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!