Foto: AFP/Scanpix
Vecākais Ziemeļkorejas militārais līderis, kurš līdz šim tika uzskatīts par mirušu, iespējams, ir dzīvs, otrdien vēsta CNN.

Jau vēstīts, ka militārajam līderim Ri Joungilam izpildīts nāvessods. Taču tagad atklājies, ka, iespējams, tas nemaz nav noticis, jo viņš joprojām figurē valdošās Strādnieku partijas sarakstos un dokumentos, norāda CNN.

Vēstīts, ka Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā pagājušajā nedēļā atklāts valdošās Strādnieku partijas kongress, kas tiek rīkots pirmo reizi kopš 1980. gada. Tas ilgs trīs līdz četras dienas.

Februārī kāds avots no Ziemeļkorejas valdības CNN pastāstījis, ka militārajam līderim izpildīts nāvessods. Savukārt tagad daži avoti ziņo, ka tas tomēr nav noticis, un februārī izplatītā informācija ir bijusi nepatiesa.

"Ziemeļkoreja oficiāli publicējusi Ri fotogrāfijas, kas liek domāt, ka nāvessods tomēr nav izpildīts," CNN paudis avots.

Ziņots, ka Ziemeļkorejā vairākiem cilvēkiem izpildīts publisks nāvessods, tā izmantošanā pat tiek izmantoti pretgaisa aizsardzības ieroči un ZPU-4 zenītložmetēji.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkorejas aizsardzības ministram Hjonam Jongčolam pagājušā gada augustā Ziemeļkorejas vicepremjeram Čojam Jongonam izpildīts nāvessods par valsts līdera Kima Čenuna politikas apšaubīšanu, savukārt 2015. gada aprīlī Ziemeļkorejas aizsardzības ministram Hjonam Jongčolam esot izpildīts nāvessods, izmantojot pretgaisa aizsardzības ieročus, par nelojalitāti un necieņas izrādīšanu Kimam. Taču Ziemeļkoreja nav oficiāli apstiprinājusi, ka ministram būtu izpildīts nāvessods.

Ziemeļkoreja 2013. gada decembrī paziņoja, ka nāvessods par nodevību ir izpildīts Kima tēvocim Džangam Songtekam.

Kims ik pa laikam ir izdarījis izmaiņas augstākajā militārajā vadībā, kas pēc ekspertu domām, ir darīts ar nolūku saglabāt tās lojalitāti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!