Ar iespaidīgu masu šovu, lāpu parādi un salūtu otrdien Phenjanā nosvinēts Ziemeļkorejā valdošās Strādnieku partijas kongresa noslēgums, vēsta aģentūra "Reuters".

Iespaidīgais un krāsainais pasākums notika Phenjanas galvenajā laukumā, kas nosaukt Kima Čenuna vecātēva un Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas dibinātāja Kima Irsena vārdā.

Partijas kongresā, kurš notika pirmo reizi kopš 1980. gada, izolētās valsts līderis Kims Čenuns tika iecelts par partijas priekšsēdētāju un solīja turpināt kodolieroču programmu.

Foto: AFP/Scanpix

Četras dienas ilgušajā kongresā Kims solīja atdzīvināt Ziemeļkorejas ekonomiku. Vadonis arī uzsvēra, ka Phenjana atomieročus pielietos tikai tad, ja tai notiks kodoluzbrukums.

Par spīti krāšņajiem priekšnesumiem un propagandai Ziemeļkoreja ir viena no pasaules nabadzīgākajām valstīm, kurā daudzi iedzīvotāji cieš badu, taču par spīti tam Phenjana iegulda līdzekļus dārgajā kodolieroču un raķešu attīstības programmā, kuras dēļ ir pakļauta starptautiskajām sankcijām.

Vērotāji skaidro, ka pirmo reizi 36 gados sarīkotais kongress ir solis partijas centrālās lomas nostiprināšanai, atšķaidot militāristu ietekmi režīmā, raksta "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!