Foto: AP/Scanpix
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Džons Meidžors piektdien mudināja debatēs pirms referenduma par valsts turpmāko palikšanu Eiropas Savienībā (ES) neizmantot imigrācijas jautājumu politiskajam futbolam, brīdinot, ka tādējādi var tikt "uzkurināti aizspriedumi".

"Brexit" piekritēji izplata "absurdas nepatiesības" par to, ka masu imigrācija tiks apturēta, ja Lielbritānija izstāsies no ES, sacīja ekspremjers, kurš atbalsta valsts palikšanu blokā.

"Mēs nedrīkstam ignorēt patiesus rūpestus, bet tie jāpauž uzmanīgi, godīgi un līdzsvaroti. Ne jau tādā veidā, kas var vairot bailes un uzkurināt aizspriedumus," norādīja Meidžors.

"Izstāšanās kampaņas argumentiem izčākstot vienam pēc otra, daži "Brexit" līderi transformējas Apvienotās Karalistes Neatkarības partijā (UKIP) un pievēršas tās sākotnējai pozīcijai - jautājumam par imigrāciju," sacīja Meidžors.

"Tas ir viņu trumpis. Es mudinu viņus piesargāties, tā ir bīstama teritorija, kas, izturoties nevērīgi, var pavērt ilgtermiņa šķelšanos mūsu sabiedrībā," brīdināja ekspremjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!