Identificēti trīs uzbrucēji, kuri otrdienas vakarā Stambulas Ataturka lidostā sarīkoja apšaudi un pēcāk uzspridzinājās, nogalinot vismaz 42 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 200, ziņo Turcijas mediji.

Pēc turku žurnālistu sniegtās informācijas, teroraktu īstenojuši krievs, uzbeks un kirgīzs.

Tāpat iepriekš izskanējusi informācija, ka viens no uzbrucējiem varētu būt Krievijas pilsonis čečens Osmans Vadinovs, kurš Turcijā ieradies no "Daesh" pašpasludinātā kalifāta galvaspilsētas Rakas.

Agrā ceturtdienas rītā policija veikusi reidus 16 vietās, arestējot kopumā 13 cilvēkus, no kuriem trīs ir ārvalstnieki, ziņo aģentūra AFP.
Tāpat policija atklājusi jaunas detaļas par to, kā noticis uzbrukums.

Pēc tam, kad trīs uzbrukumu sarīkojušie vīrieši lidostā ieradušies ar taksometru, viņi neveiksmīgi centušies iziet cauri drošības kontrolei. Viņi pēc brīža atgriezās ar automātiskajiem ieročiem, kurus izņēma no saviem čemodāniem, un izgāja cauri kontroles zonai, pamīšus šaujot uz visiem cilvēkiem pēc kārtas. "Viens no viņiem sevi uzspridzināja jau ārpusē, bet abi pārējie izmantoja paniku, kas bija izcēlusies pēc šaušanas, lai šķērsotu drošības kontroli, un tad uzspridzinājās," trešdien skaidroja premjers.

Savukārt ceturtdien kāds avots AFP atklājis, ka divi teroristi uzspridzinājušies dažādos lidostas stāvos vēl pirms trešā, kurš uzspridzinājās ārpus ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!