Foto: Reuters/Scanpix

Nicas terorakta laikā, kad kravas automašīna ietriecās pūlī, nogalinot vismaz 84 cilvēkus, notikuma vietā izcēlusies panika, atskanējuši kliedzieni un cilvēki haotiski centušies bēgt no baltas kravas automašīnas, britu raidsabiedrībai BBC pastāstīja aculiecinieks.

Kolins Srivastavs atradies netālu no notikuma vietas, kad kravas mašīna vēl bijusi kustībā. Policija viņam blakus kliegusi, ka visiem pēc iespējas ātrāk jāmūk prom.

"Mēs gandrīz gājām bojā, tas bija kā halucinācijas – mašīna brauca zigzagā, mums nebija ne jausmas, kur tā varēja braukt tālāk," Francijas telekanālam "iTele" pastāstīja viens no aculieciniekiem, kam izdevās no mašīnas paglābties.

Viņš intervijā arī piebilst, ka daži no pūļa centušies mašīnu apturēt, mēģinot uzlēkt uz braucošās mašīnas durvīm un tās atraut, taču šie centieni beigušies neveiksmīgi.

"Tas bija šokējoši, postoši, es nevaru iztēloties, kā es, ierodoties šeit Nicā tikai uz dažām dienām, varēju tikt ierauta tik traģiskos notikumos," intervijā "Sky News" sacīja kāda tūriste no Libānas.

"Tas bija briesmīgi. Es sākumā teicu savam draugam, ka saceltais troksnis nemaz neizklausās pēc uguņošanas, bet gan pēc apšaudēm Beirūtā," viņa sacīja. Jau ziņots, ka cilvēki vēroja uguņošanu, kad pūlī iebrauca baltā kravas mašīna.

"Pēkšņi cilvēki sāka kliegt, viņi centās paglābties, skrienot tuvākajos restorānos. Arī mēs sēdējām restorānā, cilvēki skrēja iekšā, restorānu īpašnieki tos arī aicināja pēc iespējas ātrāk paglābties telpās," sacīja aculieciniece.

Ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!