Foto: AP/Scanpix

Muhameds Lauežs Bulels, kurš naktī uz piektdienu Francijas kūrortpilsētā Nicā pa ļaužu pilnu ielu, vadot automašīnu, nogalināja 84 cilvēkus, visticamāk, bijis saistīts ar radikālo islāmu, atsaucoties uz Francijas premjerministra Manula Valsa paziņojumu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Tāpat Valss brīdinājis, ka bojāgājušo skaits vēl var pieaugt un iespējami vēl kādi uzbrukumi, vēsta medijs "France 24". Premjers arī norādījis, ka pilsētas drošības dienesti nav pieļāvuši kļūdu.

Turpretim Francijas iekšlietu ministrs Bernards Kaznēvs medijiem norādījis, ka nevarot apstiprināt, ka Bulela motīvs saistīts ar radikālo islāmu. "Mums ir indivīds, kurš izlūkdienestiem nebija zināms par radikālo islāmu saistītām darbībām," paziņojis ministrs.

Ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Pēc terorakta kritiskā stāvoklī atrodas 52 cilvēki, no kuriem 25 atrodas intensīvajā terapijā, piektdienas pēcpusdienā informējis Parīzes prokurors Fransuā Mollēns.

Teroraktā dzīvību zaudējuši 84 cilvēki, bet 202 ievainoti, atsaucoties uz Mollēna pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vairāki mediji publicējuši kādu dokumentu fotogrāfiju, kurā, iespējams, redzams uzbrucējs. Ziņu medijs "News Executive" foto ievietojis arī tviterī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!