Foto: Ukrainas Iekšlietu ministrija

Ukrainas Zaporožjes apgabalā piektdien notikušas bruņotas laupīšanas laikā nogalināts uzbrucējs, kurš identificēts kā 27 gadus vecs kaujinieks, kādreiz Latvijā dzīvojušais Jurijs Višņeveckis (attēlā), vēsta portāls "Strana.ua".

15. jūlijā kāda banda uz ceļa Orehovskas rajonā uzbruka "Ošadbankas" inkasatoru automašīnai. Uzbrukuma laikā viens no bandas locekļiem tika nogalināts, bet vēl divi ievainoti. Viens no ievainotajiem svētdien slimnīcā miris, savukārt vēl trīs bandas dalībnieki ir aizmukuši, ziņo portāls.

Višņeveckis, kuru atpazīt palīdz tetovējumi, bijis pazīstams ar iesauku "Slāvs" un kādreiz dzīvojis Latvijā, kur profesionāli nodarbojies ar brīvo cīņu, raksta "Strana.ua".

Mediji ziņo, ka viņš karojis brīvprātīgo bataljonā "Azov".

Lai gan medijs vīrieti sauc par kādreizējo Latvijas čempionu šajā sporta veidā, kā pārliecinājās "Delfi", viņa vārds Latvijas Cīņas federācijas sacensību rezultātos nav atrodams.

Višņeveckis nekad nav bijis Latvijas izlasē, bijis tās kandidāts vai bijis augstas klases sportists vai Latvijas čempions brīvajā cīņā, "Delfi" informēja Latvijas Cīņas federācija.

Tāpēc, visticamāk, viņš bija MMA (cīņu bez noteikumiem) cīkstonis. Par to liecina arī internetā atrodami video. Višņeveckis piedalījies arī armrestlinga sacensībās, noskaidroja "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!