Foto: Reuters/Scanpix
ASV prezidents Baraks Obama pirmdien kritizēja tos, kas aizvainojoši izsakās par Savienoto Valstu armiju un izrāda necieņu kritušo karavīru ģimenēm, vāji slēptā veidā šādi vēršoties pret republikāņu Baltā nama pretendentu Donaldu Trampu.

"Kā bruņoto spēku virspavēlniekam man diezgan pamatīgi ir apnikuši daži ļaudis, kas aizvaino armiju un karavīrus," Amerikas veterānu invalīdu konventā Atlantā sacīja prezidents.

Tramps, kurš ar demokrāti Hilariju Klintoni cīnās par tiesībām mantot Obamas amatu, ASV armiju nosaucis par "katastrofu" un ir izsaucis kritikas vētru, vairākkārt nicinoši izsakoties par Irākā dzīvību zaudējuša ASV karavīra musulmaņa ģimeni.

Hizirs Hans, kura dēls Humajuns zaudēja dzīvību 2004.gadā, apsūdzējis Trampu musulmaņu nomelnošanā un norādījis, ka Tramps pats "neko nav ziedojis".

Tas savukārt izraisīja kritikas zalves no Manhetenas nekustamo īpašumu magnāta puses, kurš cita starpā sūrojās, ka tiek pakļauts "ļauniem uzbrukumiem".

Trampa reakcija izsauca republikāņu nopēlumu, kas pauduši cildinājuma vārdus "zelta zvaigžņu ģimenēm" - tiem, kas karā zaudējuši savus tuviniekus

Savukārt demokrāti izmanto Trampa spriedumus kā pierādījumu tam, ka viņš nav piemērots virspavēlnieka amatam.

Klintonei pēc Demokrātu partijas nacionālā konventa atbalsts pieaudzis par četriem procentpunktiem, un šobrīd Trampu viņa apsteidz par septiņiem procentpunktiem, liecina pirmdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kas veikta pēc televīzijas kanāla "CBS News" pasūtījuma, par Klintoni gatavojas balsot 46% vēlētāju, kamēr Trampu atbalsta vien 39%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!