Foto: AFP/Scanpix
Pamatīgas nesaskaņas un domstarpības satricinājušas Republikāņu partijas kandidāta ASV prezidenta vēlēšanās Donalda Trampa kampaņu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā vēsta mediji, Donalda Trampa partijā valda lielas nesasakaņas, kuru rezultātā pat vairāki partijas locekļi norādījuši, ka Trampa vietā atbalstīs ASV Demokrātu partijas Baltā nama pretendenti Hilariju Klintoni.

"Mūsu kampaņa ir ļoti labā formā. Mēs esam organizēti. Mēs turpinam darboties," sacījis Pauls Manaforts.

ASV mediji ziņo, ka Donalda Trampa kampaņa saņēmusi kritiku un plašu neapmierinātību sabiedrībā, jo Tramps nicinoši izteicies par Irākā dzīvību zaudējuša ASV karavīra musulmaņa ģimeni.

Hizirs Hans, kura dēls Humajuns zaudēja dzīvību 2004. gadā, apsūdzējis Trampu musulmaņu nomelnošanā un norādījis, ka Tramps pats "neko nav ziedojis".

Tas savukārt izraisīja kritikas zalves no Trampa puses, kurš cita starpā sūrojās, ka tiek pakļauts "ļauniem uzbrukumiem".

Tāpat Tramps šonedēļ nodēvējis savu demokrātu konkurenti Hilariju Klintoni par sātanu un nosodījis Vērmontas štata senatoru Bērniju Sandersu par izstāšanās no cīņas par Demokrātu partijas nomināciju.

BBC norāda, ka nedēļas laikā vairāki Republikāņu partijas pārstāvji pārpludinājuši medijus un sociālos tīklus, kuros norāda, ka Trampa kampaņā valda pamatīgs haoss, nesaskaņas, kā arī vairāku kandidātu atteikšanās no nominācijām.

Tramps savā tvitera kontā norādījis, ka " viņa kampaņā valdot liela vienotība".

Savukārt "NBC News" vēsta, ka Donalda Trampa kampaņā "iejaukties" plāno Republikāņu partijas līderi. To plāno darīt ASV Republikāņu partijas Nacionālās komitejas priekšsēdētājs Reinss Prībuss, Ņūdžersijas štata gubernators Kriss Kristijs un bijušais ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs.

Jau ziņots, ka tieši Ņūdžersijas štata gubernators Kriss Kristijs un bijušais ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs tika minēti kā iespējamie viceprezidenta amata kandidāti Trampa komandā.

"Es domāju, ka ar dažām no lietām, ko Tramps ir darījis, viņš sācis "pašiznīcināties", medijam "Fox Business Network" ceturtdien sacīja Gingričs.

Tāpat trīs Republikāņu partijas pārstāvji norādījuši, ka balsos par Hilariju Klintoni, jo Tramps viņiem šķiet nepiemērots, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!