Foto: Reuters/Scanpix

Berlīnes varasiestādes otrdien paziņoja, ka nevēlas turpināt attiecības ar privāto uzņēmumu PeWoBe, kas Vācijas galvaspilsētā administrē imigrantu hosteļus, šādi reaģējot uz uzņēmuma iekšējās sarakstes vēstulēm, kas nopludinātas Vācijas medijos un kurās uzņēmuma darbinieki atļaujas visai melnus jokus.

PeWoBe līdzstrādnieki izteikuši priekšlikumus par to, kā iztērēt 5000 eiro ziedojumu. Ideja par smilšu kasti noraidāma, jo iemītnieki to "ātri pārvērtīs par pelnutrauku vai tualeti", skaidrojusi viena hosteļa vadītāja Pegija M. Tā vietā viņa ierosinājusi "bērnu giljotīnu".

Citi darbinieki nosūtījuši giljotīnu un nocirstu galvu attēlus. Galvu ciršana ir visai ķēpīga, brīdinājusi cita kolēģe. "Vienmēr viss tiek nošķiests."

"Mēs esam tik labi," secinājis vēl viens darbinieks, piebilstot, ka "maksimāli pigmentētie" bēgļi varētu veikt sakopšanas darbus.

PeWoBe jurists taisnojās, ka e-pasti esot izrauti no konteksta un tajos paustais ne brīdi nav domāts nopietni.

Tomēr Berlīnes sociālo jautājumu senators Mario Čaja uzstāja - "nepiedodamā" sarakste PeWoBe darbinieku starpā "skaidri liecina, ka turpmāka sadarbība ar PeWoBe ir neiespējama".

Viņš norādīja, ka jau agrāk PeWoBe bijuši manāmi trūkumi.

Šobrīd nav skaidrs, kas pārņems hosteļu administrēšanu PeWoBe vietā, turklāt šim uzņēmumam joprojām ir līgums ar Berlīnes valdību.

Vācu mediji pieļauj, ka PeWoBe Čajas lēmumu, visticamāk, pārsūdzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!