Aptuveni 17 stundas pēc traģiskās zemestrīces, kas trešdienas rītā notika Itālijas vidienē, ugunsdzēsējiem izdevās no gruvešiem izglābt kādu 10 gadus vecu meiteni, liecina glābšanas dienesta publicētais video.

Meitene izglābta Peskara del Tronto pilsētā, kas atrodas aptuveni 160 kilometru attālumā no Itālijas galvaspilsētas Romas. Glābēji gruvešu kaudzē vispirms pamanījuši meitenes kājas, tad viņiem izdevies izdzīvojušo atrakt un izvilkt no sagruvušās ēkas drupām, raksta izdevums "Time".

"Šeit apakšā var ko dzirdēt. Klusu, klusu," teicis kāds glābējs īsi pirms meitenes atrašanas.

Saskaņā ar ziņu aģentūras "Reuters" vēstīto zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 250.

Itālijā glābšanas darbi, cerības atrast izdzīvojušos, turpinājās visu nakti un glābēji joprojām strādā notikumu vietās.

#Terremoto, due bambini estratti dai #vigilidelfuoco da sotto le macerie ad Amatrice! Il video del salvataggio pic.twitter.com/TwMm6wtPID— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) August 24, 2016

Jau ziņots, ka trešdienas rītā Itāliju satricināja 6,2 magnitūdas stipra zemestrīce, kuras epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Dabas stihija skārusi trīs reģionus – Umbriju, Lacio un Marki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!