Foto: Reuters/Scanpix

Japānas austrumu piekrastē piektdien notika spēcīga zemestrīce ar stiprumu 6,4 magnitūdas, bet vēl nav ziņots, ka tajā būtu cietuši cilvēki vai nodarīti postījumi.

Seklā 6,4 magnitūdu zemestrīce notika plkst.9.14 (plkst.3.14 pēc Latvijas laika), un tās epicentrs atradās apmēram 150 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Čibas prefektūras Kacuuras pilsētas, paziņoja ASV Ģeoloģiskais dienests.

Zemestrīce nav radījusi cunami draudus, piebilda Japānas Meteoroloģiskā aģentūra, kas novērtēja zemestrīces stiprumu ar 6,5 magnitūdām.

Japāna atrodas četru tektonisko plātņu savienojuma vietā un katru gadu piedzīvo vairākas relatīvi stipras zemestrīces, bet seismiski drošu ēku būvniecības noteikumu stingras ievērošanas dēļ tās parasti nenodara lielus postījumus.

2011. gada martā spēcīga zemestrīce jūrā satricināja Japānas ziemeļaustrumu piekrasti, izraisot vairāk nekā 18 tūkstošu cilvēku nāvi vai pazušanu bez vēsts un kodolavāriju Fukusimas AES.

Aprīlī divas stipras zemestrīces ar vairāk nekā 1700 pēcgrūdieniem Kumamoto prefektūrā Japānas dienvidos prasīja vismaz 50 cilvēku dzīvības un nodarīja plašus postījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!