Foto: AFP/Scanpix

Pēc talibu uzbrukuma Laškargāhā Afganistānas armija izvietojusi Helmandas provinces galvaspilsētā simtiem karavīru, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Afganistānas dienvidu provinču vidū tieši Helmandā pēdējo mēnešu laikā notikušas vissīvākās kaujas, bet provinces galvaspilsēta atrodas aplenkumā jau mēnesi. Arī Laškargāhas divi relatīvi drošie rajoni pakļauti talibu apšaudēm.

Pirmdien uzbrukums sākās ar automašīnas uzspridzināšanu, talibiem mēģinot pārraut drošības līniju un iekļūt dziļāk pilsētā, liecina amatpersonu un vietējo iedzīvotāju sniegtā informācija.

Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka drošības spēkiem izdevies atvairīt uzbrukumu, bet pastāv bažas, ka talibi mēģinās uzbrukt vēlreiz. Uzbrukumā pirmdien dzīvību zaudēja desmit policisti un vēl četri cilvēki.

Valdības īpašais sūtnis drošības jautājumos Helmandas provincē otrdien paziņoja, ka Laškargāhā izvietoti vairāk nekā 300 karavīri. Provinces preses pārstāvis atklāja, ka karavīri uz Laškargāhu nosūtīti no Kabulas un kaimiņu provincēm, lai veiktu pilsētā "tīrīšanas operāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!