Foto: AFP/Scanpix
Ziemeļkorejā no amata atbrīvots ārlietu ministra vietnieks, tādā veidā sodot viņu par kāda diplomāta aizbēgšanu uz Dienvidkoreju, trešdien vēsta Dienvidkorejas mediji.

Ziemeļkorejas ārlietu ministra vietnieks Kuns Sokuns ticis atbrīvots no amata un kopā ar ģimeni izraidīts no galvaspilsētas Phenjanas uz laukiem, ziņo laikraksts "JoongAng Ilbo", atsaucoties uz informācijas avotu, kas pazīstams ar situāciju.

Avīze norādīja, ka šī tīrīšana notikusi pēc Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna pavēles, tādā veidā sodot ministra vietnieku par Ziemeļkorejas vēstnieka vietnieka Londonā Thē Jonho un viņa ģimenes aizbēgšanu uz Dienvidkoreju, kas noticis pirms diviem mēnešiem.

"Kopš Thē Jonho aizbēgšanas jūlija beigās visā Ārlietu ministrijā notikusi pamatīga pārbaude," pavēstīja laikraksta avots.

"Kuns Sokuns tika saukts pie atbildības par vēstniecībām Eiropā un tā rezultātā pakļauts tīrīšanām," piebilda informācijas avots.

"JoongAng Ilbo" vēstīja, ka no Phenjanas izraidīti vēl četri augsta ranga diplomāti, kas atbildēja par Eiropas lietām.

Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns, kurš nāca pie varas pēc sava tēva nāves 2011. gada beigās, ir sodījis ar nāvi vai pazeminājis amatā vairākas augstas amatpersonas, cenšoties nostiprināt savu varu. Bēdīgi slavenākajā no šiem gadījumiem Kima Čenuna tēvocis Džans Sonteks 2013. gada decembrī tika sodīts ar nāvi par valsts nodevību un korupciju.

Augustā Dienvidkoreja pavēstīja, ka Ziemeļkorejā nāvessods izpildīts vicepremjeram izglītības jautājumos.

Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap" vēsta, ka Kima valdīšanas laikā ar nāvi sodītas vairāk nekā 100 valdošās Strādnieku partijas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!