Foto: Reuters/Scanpix
Lai sabiedrība plauktu, vīriešu un sieviešu lomām jābūt skaidri noteiktām atbilstīgi tradicionālajiem katoļu ģimenes dzīves paraugiem, ceturtdien brīdināja Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks.

Uzrunājot sava priekšgājēja Jāņa Pāvila II vārdā nosaukto Vatikāna laulības un ģimenes studiju akadēmiju, Francisks pauda bažas par dzimumu lomu sajukumu.

Viņš uzsvēra, ka vīriešu un sieviešu atšķirības un viņu savienība laulībā un ģimenē ietilpst Dieva plānā.

"Ir ļoti satraucoši redzēt, ka tagad šo kultūru, šķiet, bloķē tendence atcelt atšķirības," paziņoja pāvests.

"Kad lietas iet labi starp vīrieti un sievieti, lietas iet labi arī pasaulei un vēsturē. Pretējā gadījumā pasaule kļūst nemīlīga un vēsture apstājas," piebilda Francisks.

Šomēnes pāvests jau nosodīja laulības pārkāpšanu kā sātana iedvesmotu un sūdzējās par "pasaules karu pret laulību", kas balstās tā sauktajā dzimtes teorijā vai uzskatā, ka dzimtes identitātes nav noteiktas.

Vatikāns dzimtes teoriju uzskata par draudu tās sabiedrības ideālām, kas balstīta heteroseksuālās ģimenēs, kurās rodas bērni.

Francisks bieži tiek uzskatīts par sociāli progresīvu, signalizējot par lielāku atvērtību homoseksuāļiem un šķirteņiem, tomēr nav centies mainīt katoļu doktrīnu par ģimenes jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!