Foto: Reuters/Scanpix
Pirmdien tika nojuktas pēdējās patvaļīgi uzslietās būves nelegālo imigrantu nometnē pie Kalē, kas kļuvusi pazīstama kā "džungļi", ziņo Francijas varasiestādes.

Patvaļīgi ierīkotās nometnes nojaukšanas operācija ilga nedēļu, un tās laikā varasiestādes uz 450 citām nelegālo imigrantu izmetināšanas vietām visā Francijas teritorijā pārvietoja vairāk nekā 6000 cilvēku.

Pēc nelegālo imigrantu pārvietošanas darbu sāka būvju nojaukšanas komandas, un vietējās varasiestādes vēsta, ka nometnes likvidēšanas darbi pabeigti pirmdien plkst.18 (plkst.19 pēc Latvijas laika).

Nenojauktas palikušas tiki trīs musulmaņu kulta vietas, jo no kravas konteineriem izveidotajā apmetnē blakus kādreizējiem "džungļiem" mīt vēl aptuveni 1500 nepilngadīgie nelegālie imigranti.

Iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs noraidījis bažas, ka daļa nelegālo imigrantu no "džungļiem" patvaļīgi pārcēlušies uz Parīzi, apgalvojot, ka viņi visi pārvesti uz imigrantu izmitināšanas centriem citviet Francijā, lai tur dotu tiem iespēju pieprasīt patvērumu.

Tikmēr pirmdien Parīzē veiktā policijas operācija imigrantu dokumentu pārbaudei izsaukusi spriedzi arī galvaspilsētā, jo premjerministrs Manuels Valss pagājušajā nedēļā paziņoja, ka likvidēta tiks arī nelegālo imigrantu patvaļīgi ierīkotā nometne pie Staļingradas metro stacijas.

Taču policija uzsvēra, ka šādas dokumentu pārbaudes nometnē, kur mitinās aptuveni 2500 nelegālo imigrantu, notiek katru nedēļu.

Parīzes mērs Anna Idalgo vēstulē, kas adresēta Kaznēvam un mājokļu ministrei Emanuelai Kosai, aicinājusi valsti nodrošināt mitekļus nelegālajiem imigrantiem, jo ik dienu galvaspilsētā ierodas 70 līdz 80 jauni nelikumīgie ieceļotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!