Foto: Reuters/Scanpix

Līdz ko ANO humānās palīdzības misija Sīrijā oficiāli apstiprinās gatavību nogādāt Alepo humāno palīdzību, evakuēt ievainotos un slimos civiliedzīvotājus, Krievijas Aizsardzības ministrija sola apspriest iespēju veikt humānās pauzes jeb ugunspārtraukšanas pauzes Sīrijas pilsētā Alepo, atsaucoties uz ministrijas preses pārstāvja Igora Konašenkova pausto vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS.

"Galvenais priekšnosacījums nākamo humāno paužu veikšanai Alepo ir ANO humānās palīdzības misijas Sīrijā gatavība nogādāt [pilsētas] austrumu rajonos humāno palīdzību un no turienes evakuēt slimos un ievainotos," viņš paudis.

Pēdējā humānā pauze Alepo ieturēta 4. novembrī un tā ilga 10 stundas.

Konašenkovs norādījis, ka iepriekšējie ANO mēģinājumi humānās pauzes laikā pilsētā nogādāt palīdzību bijuši neveiksmīgi: "Visi mēģinājumi humānās palīdzības transportlīdzekļiem kaut tikai tuvoties koridoriem vienmēr beigušies ar nemiernieku apšaudēm un nespēju tos izbraukt mīnu, kas izliktas ceļos un ielās, dēļ."

Jau ziņots, ka Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien kā "kontrproduktīvu" noraidīja ANO lūgumu nākotnē Sīrijas Alepo pilsētā noteikt garākas ugunspārtraukšanas pauzes.

Pilsoņkarš Sīrijā sākās 2011. gadā. Tas sadrumstalojies frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitārajiem formējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!