Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir labas attiecības ar bijušo Francijas premjerministru Fransuā Fijonu, kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt cīņā par tiesībām startēt prezidenta vēlēšanās no konservatīvo nometnes, otrdien paziņojis Kremlis.

"Viņi nodibināja labas attiecības, kad Putins vēl bija valdības vadītājs," paziņoja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, norādot, ka abu politiķu attiecības vēl joprojām ir labas.

Peskovs piebilda, ka Maskava uzmanīgi seko līdzi Francijas konservatīvo nometnes priekšvēlēšanām. Priekšvēlēšanu pirmajā kārtā Fijons negaidot pārspēja eksprezidentu Nikolā Sarkozī un otrajā kārtā stāsies pretī bijušajam premjeram Alēnam Žipē.

Krievijas mediji šonedēļ atspoguļoja Fijonu ka Maskavas draugu, kuram ir pa spēkam uzlabot attiecības ar Krieviju. Laikraksts "Vedomosti" nodēvēja Fijonu par Francijas prokrievisko prezidenta amata kandidātu, bet portāls "Gazeta.ru" nosauca Fijonu par Donalda Trampa franču versiju.

Fijons ir aicinājis veidot tuvākas attiecības ar Krieviju un paudis atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!