Foto: AP/Scanpix
"YouTube" video straumēšanas kanāla zvaigzne trešdien Hītrovas lidostā izsēdināta no aviokompānijas "Delta AIrlines" reisa Londona-Ņujorka, jo pirms pacelšanās lidmašīnā skaļi runājis pa telefonu arābiski ar savu mammu, vēsta BBC.

Adamu Salehu, kuram "YouTube" kanālā ir vairāk nekā divu miljonu sekotāju, kopā ar draugu Slimu Albaheru "Delta Airlines" darbinieki palūdza atstāt lidmašīnu pēc citu pasažieru sūdzībām, jo Salehs ar savu skaļo runāšanu traucējis apkārtējiem. Tomēr abi izsēdinātie uzskata, ka apkārtējiem bijušas pretenzijas tieši pret to, ka runājuši arābu valodā.

"Šī sieviete sāka kliegt "Ko viņš saka?" un teica, ka jūtoties neērti. Atnāca kapteinis un jautāja, kas noticis. Tas bija tik pretīgi, tāpēc nofilmēju notikušo, kad mani palūdz izkāpt," BBC citē Salehu. "Kad bijām jau izkāpuši, mums pateica, ka tas noticis, jo bijām pārāk skaļi. Nedrīkst tā vienkārši izsēdināt tikai tādēļ, ka esi skaļš."

Drīz pēc notikušā Saleha ziņojumi un video strauji kļuva populāri dažādos sociālajos tīklos, tāpat kā tēmturis "#BoycottDelta".

"Delta Airlines" vēlāk izplatīja paziņojumu, apstiprinot, ka noticis incidents un "divi pasažieri izsēdināti, jo traucējuši apkārtējiem". Savukārt Salehs un Albahers pēc vairākām drošības pārbaudēm ar citu "Delta Airlines" reisu devušies uz savu galamērķi Ņujorku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!