Foto: AFP/Scanpix/LETA

Situācija uz frontes līnijas Ukrainas austrumos pasliktinās, tomēr Kijivas karaspēkam līdz šim ir izdevies turēties pretī koncentrētajam spiedienam, ko pret aizstāvjiem vērš Krievijas spēki, kas ir skaita ziņā lielāki un labāk aprīkoti, atsaucoties uz Ukrainas Horticijas spēku grupas pārstāvja pulkvežleitnanta Nazara Vološina teikto, ziņo aģentūra AP.

Krievija ir sapulcinājusi karaspēku Doneckas apgabalā, cenšoties izlauzties cauri Ukrainas aizsardzības līnijai, informējis Vološins: "Ienaidnieks cenšas sagrābt stratēģisko iniciatīvu un izlauzties caur mūsu aizsardzību."

"Ienaidnieks aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, un vairākos virzienos viņi ir sasnieguši noteiktus taktiskus panākumus," nacionālajā televīzijā komentēja militārpersona, uzsverot, ka situācija "dinamiski mainās".

AP norāda, ka Krievija aktīvi izdara spiedienu uz Ukrainu, Kijivas karaspēkam cīnoties ar dzīvā spēka un munīcijas trūkumu. Šobrīd Ukraina ar steigu veido vairāk aizsardzības nocietinājumu vietās gar aptuveni 1000 kilometru garo frontes līniju. Ukraina nu jau mēnešiem ilgi saskaras ar grūtībām kaujas laukā, kas radās pēc tam, kad ASV pus gadu nespēja vienoties par papildu militārās palīdzības piešķiršanu Kijivai.

Jaunākais mērķis Krievijas centienos okupēt Doneckas apgabala pilsētas ir Časivjara. Aģentūra uzsver, ka tās virzienā aktīvi tiek raidītas Maskavas raķetes, bezpilota lidaparāti un slīdbumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!