Pati dārgāka māja visā Krievijā tiek pārdota par 4,8 miljardiem rubļu (75,8 miljoniem eiro), atsaucoties uz nekustamo īpašumu portāla "Mir kvartir" paziņojumu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Pats dārgākais piedāvājums "Mir kvartir" nekustamo īpašumu datubāzē atrodas elitārā Piemaskavas ciematā Skoļkova, teikts preses paziņojumā.

Tā ir klasiskā stilā ieturēta rezidence ar 2,57 tūkstošu kvadrātmetru plašām telpām uz 2,3 hektāru liela zemes gabala. Mājai ir vesels dzīvojamai bloks personālam ar atsevišķu ieeju, divām istabām ar saviem sanitārajiem mezgliem, virtuvi, veļas telpu un pārvaldnieka kabinetu.

Vidējā Krievijas mājas īpašuma cena ir 5,4 miljoni rubļi (85 tūkstoši eiro), attiecīgi pats dārgākais šīs kategorijas īpašums ir vairāk nekā 900 reizes dārgāks par vidējo valstī un 220 reizes dārgāks par vidējo īpašuma cenu Maskavas apgabalā.

Tiesa, šī māja tiek tirgota jau vairākus gadus, atzīst portāls. Atrast pircēju tik dārgam īpašumam neesot viegli.

Skoļkovas dzīvojamo māju ciemats atrodas līdzās Inovāciju centram “Skoļkovo”, par kura izveidi 2010. gadā rīkojumu izdeva toreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, liecina karte. Projekts bija paredzēts kā moderns zinātniski tehnoloģiskais komplekss jauno tehnoloģiju izstrādāšanai un komercializācijai.

No ciemata līdz Maskavas centram ir aptuveni 25 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!