Foto: Sputnik/Scanpix
Ukraiņu aktīvisti piektdien bloķēja dzelzceļa līniju uz Krievijas apbruņoto teroristu bandu kontrolētajām teritorijām valsts austrumos, protestējot pret tirdzniecību ar prokrieviskajiem kaujiniekiem.

Vairāki desmiti aktīvistu, kuru vidū ir gan bijušie brīvprātīgie cīnītāji, gan parlamenta deputāti, bloķējuši galveno dzelzceļa līniju, kas ved uz teroristu kontrolēto Luhanskas apgabala daļu.

Protestētāju pārstāvis aģentūrai AFP pavēstīja, ka akcija ir beztermiņa, norādot, ka tās mērķis ir bloķēt kontrabandas ogļu un citu preču plūsmu starp okupētajām teritorijām un pārējo Ukrainas daļu.

Tuvāko dienu laikā protestētāji gatavojas uzsākt arī autoceļu blokādi.

Ukraina 2015.gadā gandrīz pilnībā aizliedza jebkādu tirdzniecību ar okupētajām teritorijām, taču tas izraisīja kontrabandas bumu. Tomēr vēlāk Ukrainas varasiestādes to faktiski legalizēja, sākot iepirkt ogles no teroristu kontrolētajām teritorijām.

Luhanskas apgabala gubernators Jurijs Garbuzs, kas pakļaujas Kijevai, brīdināja, ka protesta akcija "apdraud valsts enerģētisko drošību".

Viņš norādīja, ka protestētāji apturējuši tukšos vagonus, ar kuriem paredzēts valdības spēku kontrolētajā teritorijā ievest ogles.

"Ja [ogļu] piegāde netiks atjaunota, apkure un spēkstacijas Ukrainas vidienē un rietumos paliks bez kurināmā," brīdināja gubernators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!