Foto: AP/Scanpix

Krievija slepeni izvietojusi jaunas spārnotās raķetes, kas saskaņā ar ASV amatpersonu teikto pārkāpj vēsturisko bruņojuma kontroles līgumu, ziņo amerikāņu laikraksts "The New York Times" (NYT).

Raķešu izvietošana ir izaicinājums ASV prezidentam Donaldam Trampam un viņa komandai, kura saskaras ar plašu kritiku par tās iespējamām saitēm ar Maskavu.

Ziņas par raķetēm nākušas klajā arī laikā, kad Trampa komandai jāmeklē aizvietotājs nacionālās drošības padomniekam Maiklam Flinnam, kurš pirmdien atkāpās no amata, kad gaismā nāca fakti, ka viņš ir maldinājis amatpersonas par saviem kontaktiem ar Krievijas vēstnieku ASV.

Saskaņā ar izlūkošanas datiem Krievijā izveidoti jau divi šo raķešu bataljoni, ziņo laikraksts. Viens no tiem atrodas izmēģinājumu poligonā pie Volgogradas, bet otrs decembrī no šī poligona pārvietots uz nenosauktu vietu, medijs uzzināja no kāda augsta ranga Krievijas avota.

ASV amatpersonas uzskata, ka jauno spārnoto raķešu izvietošana pārkāpj 1987. gadā ar Maskavu noslēgto līgumu par vidēja un tuva darbības rādiusa raķešu likvidēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!