Foto: AFP/Scanpix

Internetā parādījies video, kurā kāds jauns vīrietis apgalvo, ka ir noslepkavotā Kima Čennama – Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa – dēls, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Mans vārds ir Kims Hansols no Ziemeļkorejas, esmu daļa no Kimu ģimenes," 40 sekundes garajā videoierakstā saka vīrietis. Viņš arī klāsta, ka ir kopā ar savu māti un māsu, taču ierakstā netiek precizēta viņu atrašanās vieta un laiks, kad uzņemts video.

"Mans tēvs pirms dažām dienām tika nogalināts. Šobrīd esmu ar savu māti un māsu," ierakstā pauž vīrietis. Viņš arī parāda pasi, kas ir līdzīga Ziemeļkorejas diplomātiskajai pasei.

Dienvidkorejas izlūkdienesta amatpersonas apstiprinājušas, ka video redzamais vīrietis ir Kims Hansols. Tiek uzskatīts, ka vīrietim ir 21 gads.

2012. gadā Kima Čenama dēls kādā intervijā Somijas televīzijai stāstījis, ka nekad nav saticis savu tēvoci un vectēvu.

Jau ziņots, ka 13. februārī Kualalumpuras starptautiskajā lidostā apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt reisā uz Makao, izlidošanas zālē viņam uz sejas tika uzliets kāds šķidrums. Viņš, sāpēs mokoties, tika nogādāts lidostas klīnikā, bet pa ceļam uz vietējo slimnīcu nomira.

Uzbrukumu veikušas divas sievietes.

Izmeklētāji koncentrējušies uzskata, ka Kimam uz sejas uzlieta ķimikālija VX, ko ANO pieskaita pie masu iznīcināšanas ieročiem. Dienvidkorejas un ASV amatpersonas uzskata, ka Kimu Čennamu nogalinājuši Ziemeļkorejas atsūtīti aģenti.

Malaizijā policijas apcietinājumā atrodas divas sievietes – vjetnamiete un indonēziete –, kas, kā uzskata izmeklētāji, pastrādājušas slepkavību, kā arī viens ziemeļkorejietis, kurš var būt iedevis šīm sievietēm indi slepkavībai.

Kims Čennams kādu laiku tika uzskatīts par tēva Kima Čenira potenciālo amata mantinieku, tomēr pēc skandāla, kas izraisījās, Kimam Čennamam 2001. gadā mēģinot ar viltotiem dokumentiem ieceļot Japānā, lai tur apmeklētu Disnejlendu, viņš tēva labvēlību zaudēja. Kopš tā laika viņš dzīvojis ārpus valsts, galvenokārt Ķīnai piederošajā Makao.

Pēc Kima Čenira nāves 2011. gada decembrī par Ziemeļkorejas diktatoru kļuva Kims Čenuns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!