Foto: AFP/Scanpix
Par nu jau leģendu kļuvušais vienacainais Spānijas matadors Huans Hosē Padilja svētdien kārtējo reizi par mata tiesu izglābies no nāves, vēsta "Washington Post".

Medijs atgādina, ka 2011. gadā vēršu cīņās leģendārais matadors tika ievainots, kā rezultātā zaudējis vienu aci. Tiesa, tas nav viņu atturējis piedalīties arī citās vēršu cīņās.

Jau pēc pieciem mēnešiem matadors stājies pretī saniknotajam bullim ļaužu pilnā arēnā.

Spānijas matadors vēršu cīņās ievainots vismaz 38 reizes. Medijs atgādina, ka 2001. gadā viņš gandrīz gājis bojā, jo bullis Miura savainoja viņu rīklē.

Arī pagājušā gada oktobrī bullis viņu ievainoja tieši tajā pašā vietā, kuras ievainojuma dēļ viņam nācās zaudēt redzi.

Matadora fani novērtējuši viņa drošsirdīgumu, bet arī tajā pašā laikā uzdevuši jautājumu - vai pienāks reize, kad par cīņas uzvarētāju tiks pasludināts vērsis?

Arī pagājušajā svētdienā 43 gadus vecais matadors turpinājis šokēt savus fanus, jo bullis matadoru ir svaidījis pa arēnu kā tādu lelli, informē "Washington Post". Pūlis vien esot izdvesis: "Madre mia, madre mia" ("Mammīt mīļā").

Lai gan matadors guva neskaitāmus ievainojumus, tas neatturēja viņu no turpmākās cīņas. Viņš saņēma medicīnisko palīdzību, bet pēc tam devās atpakaļ laukumā. Matadoram ap kāju bija aplikts žņaugs, bet otrā rokā bija zobens. Tad viņš nāvējoši vērša ķermenī trieca zobenu, bet pēc tam svinējis uzvaras garšu, turot vienā no rokām nogriezto dzīvnieka ausi, vēsta "Washington Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!