Foto: AP/Scanpix

Indieši sociālajos tīklos pauž savu sašutumu un pieprasa atriebties Pakistānai, kuru Indijas armija apsūdzējusi divu savu karavīru nogalināšanā un viņu līķu sakropļošanā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Indijas armija ir apsūdzējusi Pakistānu, ka tās karavīri ir sakropļojuši divu pirmdien notikušās sadursmēs uz robežas Kašmīras reģionā nogalinātu karavīru līķus. Pakistāna šīs apsūdzības gan ir noraidījusi, norādot, ka armija "ir augsti profesionāls spēks", kurš "nekad neizrādītu necieņu pat Indijas karavīram".

Taču indieši, tostarp nogalināto karavīru ģimenes locekļi, pieprasa, lai Pakistāna "saņemtu mācību". Indijas premjers Narendra Modi tiek kritizēts par nerīkošanos.

Viena nogalinātā indieša meita Monika paziņoja, ka vēlas, lai par viņas tēva nāvi tiktu nogalināti vismaz desmit pakistāniešu karavīri. Daudzi Indijas sociālo tīklu lietotāji pauž līdzīgas domas, izmantojot mirkļabirku #BadlaLo (atriebību).

Kašmīra ir Indijas un Pakistānas strīdu objekts jau vairāk nekā 60 gadus. Abas valstis par savu uzskata visu reģionu, bet kontrolē tikai daļu no tā.

Divi no trīs Indijas un Pakistānas savstarpējiem kariem ir notikuši Kašmīras dēļ. Jauns konflikts varētu izvērsties daudz postošāks, jo abām valstīm tagad ir kodolieroči.

Kopš 1989. gada Indijas kontrolētajā Kašmīras daļā notiek musulmaņu vairākuma rīkoti nemieri pret Indijas pārvaldi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!