Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien paziņojis, ka jaunais Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors, iespējams, tiks nosaukts jau nākamnedēļ, pirms viņš dosies savā pirmajā ārvalstu vizītē kopš stāšanās amatā.

"Pat tas ir iespējams," atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai jaunais FIB direktors tiks izraudzīts līdz nākamajai piektdienai, atbildēja Tramps, kurš nākamās nedēļas beigās dosies tūrē pa Eiropu un Tuvajiem Austrumiem.

Sestdien tieslietu ministrs Džefs Sešons uz pirmajām intervijām jau uzaicinājis četrus kandidātus uz FIB direktora amatu.

Pirmā uz interviju ieradās Alise Fišere, kas ieņēma augstu amatu Tieslietu ministrijā Džordža Buša jaunākā administrācijas laikā. Intervija ilga aptuveni pusotru stundu, taču Fišere pēc tās atteicās sniegt jebkādus komentārus.

Starp kandidātiem ir arī FIB direktora pienākumi izpildītājs Endrū Makabijs, Ņujorkas štata augstākās tiesas tiesnesis Maikls Garsija un republikāņu senators Džons Kornins, kas savulaik ieņēmis tieslietu ministra amatu.

Kopumā Tramps esot apsvēris gandrīz desmit iespējamos kandidātus, kuru vidū ir gan kongresmeņi, gan tiesībsargāšanas iestāžu amatpersonas.

Trampa nominēto kandidatūru vēl būs jāapstiprina Senātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!