Foto: Privātais arhīvs

Ukrainas austrumos karadarbības zonā gūstā kritis Krievijas armijas līgumdienesta karavīrs Viktors Agejevs, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministriju un saviem pētījumiem, ziņo raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

1995. gadā dzimušais Agejevs sagūstīts 24. jūnijā Luhanskas apgabala Slavjanoserbskas rajonā, kad notika Ukrainas armijas 93. atsevišķās mehanizētās brigādes un pašpasludinātās prokremlisko kaujinieku "Luhanskas Tautas Republikas" izlūku grupas sadursmes.

93. brigādes komandieris informē, ka sadursmes laikā nogalināts prokremlisko kaujinieku izlūku grupas komandieris. Ukrainas medijos ziņots, ka tas bijis Krievijas virsnieks Aleksandrs Šerbaks.

Savukārt Ukrainas spēku gūstā nonākuši četri kaujinieki, tostarp 22 gadus vecais Krievijas pilsonis no Altaja apgabala.

Agejeva māte un viņa draugi BBC apstiprinājuši, ka vīrietis pēc obligātā dienesta 2017. gada martā palika armijā kā līgumdienesta karavīrs. Arī savā sociālā tīkla "Vkontakte" kontā, kurā reģistrējies zem cita vārda, Agejevs aprīlī paziņoja par palikšanu līgumdienestā.

Savukārt aprīlī un maijā "Vkontakte" un arī zem sava vārda tīklā "Odnoklasniki" viņš publicējis vairākas fotogrāfijas ar militārās izlūkošanas simboliku, kā arī attēlus, kuros viņš redzams pozīcijās ar ieročiem un bez atpazīšanas zīmēm uz formastērpa.

Kāds karavīra draugs uz BBC jautājumu apstiprinājis: "Jā, Ukrainā". Bet uz precizējošu jautājumu, ko viņš tur dara: "Līgumkaravīrs. Maksā pietiekami".

Savukārt Agejeva māte, kas Ukrainas publiskotajos karavīra dokumentu attēlos atpazinusi savu dēlu, BBC pastāstīja, ka viņš jau sen nav zvanījis. Neviens no armijas ar viņu pagaidām arī neesot sazinājies un informējis par dēla likteni.

Krievijas Aizsardzības ministrijā BBC komentārus par Viktora Agejeva nonākšanu gūstā nesniedza. Maskava vairākkārt ir noliegusi, ka Krievijas karavīri piedalītos karadarbībā Ukrainā.

Savukārt trešdien Krievijas aizsardzības ministrija BBC publikāciju par sagūstīto Krievijas karavīru nodēvēja par “Ukrainas propagandistu izdomājumu”, ziņo “Current Time”.

Ministrija paziņojumā uzver, ka Viktors Agejevs nekad nav bijis līgumdienestā, bet gan 2016. gadā maijā no armijas atvaļinājies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!