Foto: Reuters/Scanpix

Austrālijā aizdomās par lidmašīnas notriekšanas plānošanu aizturētie četri vīrieši terorakta īstenošanai gatavojušies izmantot par gaļasmašīnu nomaskētu bumbu vai indīgu gāzi, pirmdien ziņo Austrālijas mediji.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā pretterorisma reidos Sidnejā tika aizturēti četri vīrieši, kuri, kā uzskata policija, plānojuši notriekt lidmašīnu. Aizturētie ir divi libāniešu izcelsmes austrālieši un viņu dēli.

Laikraksts "The Sydney Daily Telegraph" ziņoja, ka aizdomās turamie plānojuši ienest spridzekli lidmašīnā, kas lido no Sidnejas uz Tuvajiem Austrumiem. Viņi iecerējuši nomaskēt bumbu par gaļasmašīnu vai cita veida sadzīves tehniku, ko varētu ienest rokas bagāžā.

Savukārt laikraksts "The Australian", atsaucoties uz vairākiem avotiem, ziņoja, ka viņi plānojuši izmantot "netradicionālu ierīci", kas izplatītu toksisku gāzi, nogalinot vai padarot rīcībnespējīgus visus cilvēkus lidmašīnā.

Austrālijas premjerministrs Malkolms Tērnbuls paziņoja, ka teroristi bijuši labi sagatavojušies, bet atteicās komentēt mediju sniegtās pretrunīgās ziņas par plānotā uzbrukuma metodi.

Austrālijas lidostās pastiprināti drošības pasākumi. Pasažieri lūgti ierasties lidostās agrāk nekā parasti pirms izlidošanas, lai izietu papildus drošības pārbaudes, kā arī kā arī pēc iespējas samazināt rokas bagāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!