Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vīrietis, kurš piektdien pie Bekingemas pils uzbruka policistiem, rokās turējis zobenu un kliedzis "Allahu Akbar", atsaucoties uz policijas sacīto, sestdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka piektdien pie Bekingemas pils Londonā arestēts 26 gadus vecs vīrietis, kurš ar asu priekšmetu uzbruka policistiem. Sākotnēji tika vēstīts, ka asais priekšmets bija nazis, bet sestdien policija precizēja, ka tas bijis 1,21 metru garš zobens.

Aizturēšanas laikā trīs policisti guvuši nelielus ievainojumus. Divi no tiem tika ievietoti slimīcā, bet jau sestdien abi policisti izrakstīti no slimnīcas. Policistiem bija sagrieztas rokas, precizē BBC.

Pretterorisma policijas vadītājs Dīns Heidons arī pastāsīja, ka vīrietis sākumā braucis pa aizliegto pils teritoriju ar zilu "Toyota Prius" automašīnu. Pēc tam viņš apstājies tieši iepretim policijas automobilim.

Kad policija bija tuvojusies mašīnai, tad vīrietis no blakussēdētāja puses, kur atrodas kāju paklājiņš, izvilcis zobenu. Uzbrucēja savaldīšanai tikusi izmantota arī asaru gāze.

Arī aculiecinieki "Press Association" pastāstījuši, ka manījuši zobenu.

Par notikušo policija sākusi izmeklēšanu, kā arī nopratinājusi uzbrucēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!