Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") uzbrukumos Sīrijas austrumos 24 stundu laikā ir nogalināti vismaz 73 Sīrijas armijas karavīri un režīma sabiedroto kaujinieki, piektdien paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ("Syrian Observatory for Human Rights", SOHR).

Uzbrukumi sākās ceturtdien un bija vērsti galvenokārt pret rajoniem, kas nesen tika atkaroti džihādistiem, no Deir ez Zoras provinces rietumdaļas līdz Suhnai Homsas provinces austrumos.

Starp nogalinātajiem bija 10 kaujinieki no Libānas šiītu kustības "Hizbollah", kas ir viens no galvenajiem Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotajiem.

Uzbrukumu gaitā krita arī 45 "Daesh" kaujinieki.

Vairāki uzbrukumi tika veikti vienlaicīgi un bija vērsti pret Sīrijas režīma spēku kontrolpunktiem un pozīcijām.

"Daesh" ceturtdien nāca klajā ar sava līdera Abu Bakra al Bagdadi audioierakstu, kurā viņš sola turpināt cīņu par spīti grupējuma militārajām sakāvēm.

Pēdējās nedēļās gan Sīrijas bruņotie spēki, gan ASV atbalstītais kurdu vadītais grupējums "Sīrijas Demokrātiskie spēki" ir guvuši panākumus cīņā pret "Daesh" Deir ez Zoras provincē, kura robežojas ar Irāku.

"Daesh" pārņēma kontroli pār Deir ez Zoras provinci 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!