Foto: EPA/LETA

Irānā desmitiem tūkstošiem cilvēku, kas pēc svētdien notikušās spēcīgās zemestrīces ir palikuši bez pajumtes un siltuma, ir steidzamai nepieciešama palīdzība, vēsta raidsabiedrība BBC.

Svētdien pie Irānas un Irākas robežas notikušās zemestrīces upuru skaits turpina augt. Saskaņā ar jaunākajiem datiem bojāgājušo skaits ir lielāks par 430 un aptuveni 7000 cilvēki ir ievainoti. Otrdien Irānā ir izsludināta sēru diena.

Valdība cenšas nogādāt palīdzību uz smagāk skartajiem rajoniem kalnainajā Kermānšāhas provincē, kur sagrautas simtiem ēkas. Situāciju pasliktina gaisa temperatūra, kas pēdējās naktīs te bijusi tuvu nullei Celsija grādu.

"Mēs dzīvojam teltī un mums nepietiek ūdens un pārtikas. Var dzirdēt, kā bērni raud – ir pārāk auksts. Viņi ir piespiedušies saviem vecākiem, lai sasildītos," BBC citē 42 gadus veco vietējo iedzīvotāju Ali Gulani.

Saskaņā ar palīdzības organizāciju datiem palīdzība un patvērums ir nepieciešams 70 tūkstošiem cilvēku. Tomēr starptautiskajiem medijiem nav ļauts apmeklēt zemestrīces skartās vietas.

Zemestrīcē ir pilnībā sagrauti 12 tūkstoši dzīvojamo ēku, liecina Sarkanā Krusta dati. Daudzās vietās trūkst ūdens un elektrības, bet sagrautie ceļi apgrūtina palīdzības piegādi, tāpēc iesaistīti armijas helikopteri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!