Foto: DELFI.lt montāža

Pirmssvētku laikā Lietuvu arī šogad ir apvijušas kaislības – Panevēžas egle tiek uzstādīta ar tik lielu nokavēšanos, ka iedzīvotāji ir satraukti par to, vai pilsētā vispār gaidāma svētku egle, vēsta "Delfi.lt".

Jau ziņots, ka Lietuvā pērn pamatīga jezga tika sacelta ap galveno svētku simbolu - egli. Vērīgākie soctīklu lietotāji pamanīja pārāk lielu līdzību ar 2015. gada Maskavas svētku egli. Tāpat sīva konkurence notika starp Kauņu un Viļņu, kur pilsētas savā starpā sacentās par skaistākās egles titulu.

Šogad pamatīgu sašutumu lietuviešos izraisījusi Panevēžas egles uzstādīšana, jo novembra beigās nebijusi ne vēsts no svētku kociņa, bet tad trešdien beidzot sākusies rosība egles uzstādīšanas vietā.

"Pagājušajā nedēļas nogalē (25. un 26. novembrī) viesojos pie saviem vecākiem Panevēžā, bet galvenajā laukumā ne miņas no Ziemassvētku egles," portālam "Delfi" rakstījusi aculieciniece Aiste, kuras mamma novērojusi, ka laukumā egles zariņi stāv apklāti ar pārsegiem, bet tur neesot uzstādītas egles sastatnes. "Cerams, ka šajā gadā Panevēžā netiks atkārtotas 2013. gada kļūdas," uzsver Aiste.

Portāls atgādina, ka 2013. gadā Panevēžā tika uzstādīta mežā augusi eglīte, kas izraisījusi pamatīgu kritikas devu (skatīt zemāk attēlā).

Foto: DELFI

Panevēžas pilsētas komunikācijas speciāliste Asta Sarapiniene otrdien portālam norādīja, ka egles uzstādīšanai nepieciešamās lietas jau atrodas laukumā, kā arī pavisam drīz sāksies eglītes uzstādīšana.

Domes pārstāvji arī solījuši to, ka eglīte būs smukāka pat par pagājušā gada svētku kociņu, kurš bija rotāts ar ziliem un dzelteniem rotājumiem, kā arī lampiņām.

Kā novēroja portāls "Delfi", jau šo trešdien svētku laukumā ir uzstādīts egles karkass, kā arī sākta zaru stiprināšana pie metāla konstrukcijām. Tiesa, interneta komentētāju vidū joprojām valda satraukums par to, vai egli paspēs uzstādīt līdz 1. decembrim.

Kā ziņo medijs, Panevēžas pilsētas komunikācijas speciāliste esot pārliecināta par svētku egles pabeigšanas darbiem līdz 1. decembrim, jo tieši tad plānota svētku egles svinīgā iedegšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!