Foto: AFP/Scanpix/LETA
Sestdien, 31. martā, Stīvena Hokinga tuvinieki, draugi un viņa talanta atbalstītāji Kembridžā pavadīja zinātnieku viņa pēdējās gaitās, vēsta BBC.

Baznīcas zvans bērēs nozvanīja 76 reizes - par katru Hokinga nodzīvoto gadu. "Stīvena Hokinga atstātais mantojums dzīvos mūžīgi," zinātnieka ģimenei un visiem klātesošajiem pauda viens no vairākiem runātājiem Kembridžas Universitātes baznīcā.

Jau ziņots, ka 14. martā mūžībā 76 gadu vecumā aizgājis plašu atzinību saņēmušais britu fiziķis Stīvens Hokings, pavēstīja viņa ģimene. Zinātnieks no dzīves mierīgi aizgājis miegā savās mājās Kembridžā.

"Mums ir lielas skumjas par to, ka šodien ir aizgājis mūsu mīļotais tēvs. Viņš bija dižs zinātnieks un izcils cilvēks, kura darbs un mantojums dzīvos daudzus gadus," paziņojumā apliecināja viņa bērni Lūsija, Roberts un Tims.

"Viņa drosme un neatlaidība līdz ar viņa izcilību un humoru iedvesmoja cilvēkus visā pasaulē. Viņš reiz sacīja: "Visums nebūtu nekas īpašs, ja tas nebūtu mājas cilvēkiem, kurus jūs mīlat." Mums viņa pietrūks mūžīgi."

Hokings, kurš bija apveltīts izcilām prāta spējām, bet invaliditātes dēļ daudzus gadus bija spiests pārvietoties ratiņkrēslā, kļuvis par apbrīnas un iedvesmas avotu cilvēkiem visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!