Foto: AP/Scanpix/LETA
Apšaudē Toronto, Grīktaunas rajonā, bojā gājušās ir desmit gadus veca meitenīte un 18 gadus veca sieviete, atsaucoties uz policiju, vēstī raidsabiedrība BBC.

Vēl 30 citi cilvēki vecumā no desmit līdz 59 gadiem uzbrukumā ievainoti, pastāstījis Toronto policijas priekšnieks Marks Saunders.

29 gadus vecais aizdomās turētais miris apšaudē ar policiju, taču patlaban nav skaidrs, vai viņu ķērusi likumsargu raidīta lode, vai arī vīrietis izdarījis pašnāvību apšaudes laikā. Tāpat vēl nav noskaidroti uzbrucēja motīvi.

Uzbrukums notika svētdienas vakarā. Kanādas premjerministrs Džastins Trudo tviterī norādījis, ka izsaka līdzjūtību upuriem un pilsētai: "Domās esmu ar visiem, kurus ietekmējusi pagājušā naktī Toronto notikusī briesmīgā traģēdija. Vēlu visiem cietušajiem ātri atveseļoties. Cilvēki Toronto ir spēcīgi, dzīvespriecīgi un drosmīgi - un mēs jūs atbalstīsim šajā grūtajā brīdī."

Jau vēstīts, ka policijas preses pārstāvis apgalvojis, ka ir pāragri teikt, vai šaušana bijusi saistīta ar terorismu. Toronto policijas priekšnieks Marks Saunders paziņoja, ka šaušana Grīktaunā nav bijusi nejauša un viņš kā motīvu neizslēdz terorismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!