Foto: Publicitātes attēli
Garda tradicionālā miežu biezputra, kuru šoreiz papildina arī burkānu gabaliņi. Recepti piedāvā Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.

::recepte::

Pirms sāk gatavot dārzeņus, noskalo un iemērc miežu putraimus. Pēc tam notīra un sagriež gabaliņos kartupeļus un burkānus, smalki sagriež sīpolu.

Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz caurspīdīgi. Pēc tam pievieno burkānus.

Kad burkāni viegli zeltaini, pievieno kartupeļus. Sautē apmēram 3-5 minūtes.

Pāri lej buljonu vai ūdeni tik daudz, lai saknes būtu nosegtas. Vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.

Tikmēr sasilda pienu. Saknēm pievieno miežu putraimus un siltu pienu.

Vāra, līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 kartupeļi1 burkāns1 sīpols1 ĒKsviests1 glāzemiežu putraimi1 glāzepiens pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 lbuljons (vai ūdens)

Sagatavošana

1

Pirms sāk gatavot dārzeņus, noskalo un iemērc miežu putraimus. Pēc tam notīra un sagriež gabaliņos kartupeļus un burkānus, smalki sagriež sīpolu.

2

Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz caurspīdīgi. Pēc tam pievieno burkānus.

3

Kad burkāni viegli zeltaini, pievieno kartupeļus. Sautē apmēram 3-5 minūtes.

4

Pāri lej buljonu vai ūdeni tik daudz, lai saknes būtu nosegtas. Vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.

5

Tikmēr sasilda pienu. Saknēm pievieno miežu putraimus un siltu pienu.

6

Vāra, līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!