Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēlas armija paziņojusi, ka palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" militārā infrastruktūra Gazas joslas ziemeļos ir pilnībā iznīcināta.

Izraēlas armijas preses pārstāvis kontradmirālis Daniels Hagari sestdienas vakarā paziņoja, ka armija "turpinās padziļināt sasniegumus" šajā teritorijā, stiprinās aizsardzību gar Izraēlas un Gazas robežas žogu un koncentrēsies uz teritorijas centrālo un dienvidu daļu.

Pēdējās nedēļās Izraēla jau sāka ierobežot savu militāro uzbrukumu Gazas ziemeļu daļā un pastiprināt ofensīvu teritorijas dienvidos, kur patvērusies liela daļa no 2,3 miljoniem Gazas joslas iedzīvotāju.

Hagari sacīja, ka izkliedētas kaujas Gazas joslas ziemeļos joprojām ir gaidāmas, jo no turienes uz Izraēlu tiek raidītas raķetes. Taču viņš sacīja, ka "Hamās" šajā reģionā vairs nedarbojas organizēti. Tur joprojām ir kaujinieki, bet viņi darbojas "bez sistēmas un komandieriem", norādīja Hagari.

Armija ir paziņojuši, ka nogalinājuši vairāk nekā 8000 "Hamās" kaujinieku.

Hagari sacīja, ka Izraēlas spēki dienvidos rīkosies citādi nekā Gazas joslas ziemeļu daļā, kur bombardēšana un sauszemes kaujas nolīdzināja ar zemi veselus rajonus. Viņš sacīja, ka pilsētu bēgļu nometnēs ir daudz kaujinieku un zem Hanjunisas atklāta "pazemes pilsēta ar plašiem tuneļiem". Viņš sacīja, ka militārie spēki "izmanto gūtās mācības", bet sīkākus paskaidrojumus nesniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!