Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pakistānas ziemeļrietumos otrdien notika spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukums, kurā tika nogalināti pieci Ķīnas pilsoņi, kas strādāja aizsprosta būvniecībā, un viņu šoferis, paziņoja amatpersonas.

Automašīna ar pieciem ķīniešu strādniekiem un vietējo šoferi iegāzās dziļā aizā pēc tam, kad terorists to taranēja ar savu automobili un detonēja sprāgstvielas.

Terorakts notika pie Bešamas pilsētas Haiberas-Pahtunhvas provincē.

Automašīna ar strādniekiem brauca starp Dasu hidroelektrostacijas aizsprostu, kuru būvē Ķīnas uzņēmums "Gezhouba Group", un valsts galvaspilsētu Islamabadu.

2021. gadā autobuss, kas veda inženierus uz to pašu būvlaukumu, iekļuva bumbas sprādzienā, kurā gāja bojā 13 cilvēki, tai skaitā deviņi ķīniešu strādnieki.

Ķīna pēdējos gados ir investējusi miljardiem ASV dolāru Pakistānā, bet Ķīnas uzņēmumu finansētie projekti šajā valstī ir izprovocējuši neapmierinātību un tās pilsoņiem bieži tiek uzbrukts.

Otrdienas terorakts notika dažas dienas pēc tam, kad Pakistānas drošības spēki nogalināja vismaz septiņus kaujiniekus, kas mēģināja iebrukt Gvadaras ostas birojā valsts dienvidrietumos. Šī osta tiek uzskatīta par Ķīnas investīciju stūrakmeni.

Kaujinieki arī nogalināja vienu karavīru, mēģinot iebrukt karaflotes gaisa bāzē Pakistānas dienvidrietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!