Ceļu būves firma SIA "Binders" ieguvusi tiesības veikt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku Aviācijas bāzes ziemeļu pievedceļa būvniecību valsts autoceļam "Inciems-Sigulda-Ķegums" Ogres rajona Ķeguma novada Rembates pagastā.

Kā informēja Iepirkumu uzraudzības birojā, paredzamā līguma summa šo darbu veikšanai ir 159 844 lati.

Jau ziņots, ka savukārt SIA "Pro Via" ieguvis tiesības veikt autoruzraudzības darbus Lielvārdes lidlauka rekonstrukcijas laikā. Kopējā līguma summa ir 146 173 lati.

Oktobra vidū svinīgā ceremonijā tika uzsākti NBS bāzes "Lielvārde" skrejceļa būvdarbi. Tajos būs iesaistīti vismaz 200 cilvēku. Kā skrejceļa būvdarbu atklāšanas ceremonijā teica aizsardzības ministrs Imants Lieģis, lielākā daļa no naudas, kas ieguldīta lidlauka skrejceļa rekonstrukcijā, palikšot Latvijā un sildīšot mūsu valsts ekonomiku, virzoties uz Ministru kabineta ārkārtas sēdē par šīs valdības prioritāti noteikto nodarbinātības veicināšanu.

Aizsardzības ministrs sacīja, ka šāda projekta īstenošana Lielvārdē ir iespējama tikai tāpēc, ka Latvija ir NATO dalībvalsts, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vecākais referents Artūrs Graudiņš.

"Militārais lidlauks Lielvārdē ir ilgtermiņa projekts, un tā izveidei ir vairāki pozitīvi aspekti. Tas būtiski veicinās bruņoto spēku spēju uzlabošanu meklēšanas un glābšanas darbu veikšanai. Ārkārtas situācijās to būs iespējams izmantot kā rezerves lidlauku civilās aviācijas mērķiem. Īstenojot šo projektu, karavīriem būs jāstrādā ar lielāku atbildību, lai varētu efektīvi apgūt un apkalpot jauno infrastruktūru," svinīgajā pasākumā norādīja NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs.

Jau ziņots, ka šā gada jūlijā, turpinot Lielvārdes lidlauka rekonstrukciju, tika noslēgts līgums ar Latvijas uzņēmumu - ceļu būves firmu "Binders" - par Lielvārdes lidlauka skrejceļa un ģeneratora ēkas izbūvi un gaisa kuģu bremzēšanas iekārtu iegādi un uzstādīšanu. Līgumā paredzētos darbus plānots pabeigt 2011.gada sākumā.

Visus būvdarbus un piegādes, izņemot bremzēšanas iekārtu piegādi un uzstādīšanu, veiks vietējie Latvijas uzņēmumi, būvniecības procesā tiks izmantoti arī vietējie būvmateriāli.

Noslēgtais līgums paredz NATO līdzfinansējumu vairāk nekā 12 miljonu eiro jeb 8,43 miljonu latu apmērā un Latvijas finansējumu gandrīz sešu miljonu eiro jeb 4,21 miljona latu apmērā.

Lielvārdes lidlauka izbūve patlaban ir vienīgais NATO līdzfinansētais infrastruktūras attīstības projekts Latvijā. Tajā paredzēts ieguldīt NATO piešķirto finansējumu apmēram 32 miljonu latu apmērā. Latvija Lielvārdes lidlauka rekonstrukcijai jau ir saņēmusi NATO finansējumu projektēšanas darbu veikšanai gandrīz divu miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!