Foto: DELFI
Otrdien piecos pēcpusdienā Valsts policijas Madonas iecirknī saņemta informācija no medicīnas iestādes, ka slimnīcā ievietots 12 gadus vecs zēns, kuram konstatēta šauta brūce kājā.

Policija noskaidrojusi, ka zēns traumu guvis savā dzīvesvietā, kur viņam nejauši kājā ar pneimatisko ieroci iešāvis draugs, arī 12 gadus vecs zēns. Policija par notikušo uzsākusi kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Tiek noskaidroti notikušā apstākļi un procesa ietvaros izņemta pneimatiskā šautene.

Noskaidrots, ka šī nav pirmā reize, kad zēni izmanto pneimatisko šauteni, arī līdz šim viņi ar to spēlējušies, mājas pagalmā trenējoties šaušanā. Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums nosaka- pneimatiskais ierocis ir ierocis, no kura lodi, bultu vai citu šāviņu izšauj ar saspiestas gāzes palīdzību.

Fiziskai personai, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, ir tiesības iegādāties, glabāt un pārvadāt aukstos ieročus, mazas enerģijas pneimatiskos ieročus un to munīciju un izmantot šos ieročus treniņos un sporta sacensībās.

Policija atgādina, ka tikai laimīgas sagadīšanās dēļ notikušajam nav daudz smagākas sekas un aicina vecākus daudz lielāku vērību pievērst tam, kur un kā bērni pavada brīvo laiku un kādas "rotaļlietas" tie izmanto izklaidei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!